Over ons

Oorsprong


Van oorsprong was De Plaete een platbodemwerf opgericht aan de steigerdijk in Ooltgensplaat. Het bedrijf is gelegen aan de haven van Ooltgensplaat en heeft een eigen helling en kade. De oprichter van de werf, de heer den Hartog, bouwde alleen platbodemjachten: De alom bekende en gewaardeerde "De Plaete schokkers" en "De Plaete schouwen". In 1979 is de werf overgenomen door Joop Gebuijs. Hij was ploegbaas bij een grote scheepswerf in Rotterdam en wilde altijd al voor zichzelf beginnen. Hij is begonnen met een compagnon, maar deze is er al vrij snel mee gestopt.

Strategie


Zowel in de scheepsbouw of -reparatie, als in de trappen of ander constructiewerk willen wij maatwerk blijven leveren van een hoogstaande kwaliteit. Door een vergaande automatisering en een up to date machinepark willen wij onze sterke concurrentiepositie in deze markten behouden en verder verbeteren. Investeren in vakbekwaam personeel is daarbij ook van essentieel belang. Ook een grote flexibiliteit in onze bedrijfsvoering blijft bij ons hoog in het vaandel staan! Elke klant is bij ons koning en wij moeten zorgen dat alle aspecten van onze producten en dienstverlening perfect aansluiten bij uw behoeften!

Constructiewerk en trappen


Zoals bekend is er met het opengaan van de grenzen in Europa veel meer concurrentie gekomen in de scheepsbouw en scheepsreparatie. Ook voor De Plaete werd de spoeling steeds dunner in dit segment. Hierdoor heeft het bedrijf zich steeds meer gericht op constructiewerk in alle voorkomende metalen. Eén van de grote specialiteiten op dit moment is het ontwerpen, tekenen, maken en plaatsen van trappen, bordessen en hekwerken voor winkels en woningbouw. De Plaete heeft hierin een grote naam opgebouwd en werkt voor alle grote winkelketens in Nederland.
Met behulp van een 3D tekenpakket kunnen de trappen drie-dimensionaal worden ontworpen en kunnen onze CNC machines worden aangestuurd. Het enige dat de klant hoeft te doen is de plaats en de hoogte aangeven, en de rest doen wij! Trappen en hekwerken worden gemaakt in alle mogelijke uitvoeren in staal, RVS of elke willekeurige houtsoort. Alle disciplines hebben wij in eigen huis! Ook het spuiten in de door de klant gewenste kleur doen wij zelf. Natuurlijk kunnen wij u ook alle after-sales service bieden die u maar wenst op dergelijke projecten.

Verbreden activiteiten


Toen Gebuijs begon met de werf was het erg slap in de jachtbouw. Daarom moesten er andere markten aangeboord worden. Jarenlang heeft de nadruk gelegen op reparaties in de binnenvaart. Toch zijn er in de loop der jaren ook nog veel jachten gebouwd. Met de nieuwbouw van de visserskotter GO33 uit Goeree werd een nieuw segment in de scheepsbouw bereikt. Daarna zijn er behalve nog meer visserskotters, ook sleepboten, zeeslepers en een klipper gebouwd. De nieuwbouw werd groter en groter. Het feit dat een schip niet helemaal in de loods paste of niet door het sluisje de haven uit kon, is voor Gebuijs nooit een reden geweest het niet te bouwen! Met de visserskotter die OP een binnenvaartschip OVER de sluis naar buiten is gegaan, heeft De Plaete alle kranten gehaald!

Van vader op zoon


Inmiddels is ook Paul Gebuijs, de zoon van Joop, al vele jaren werkzaam op De Plaete. Na eerst compagnon geworden te zijn van zijn vader, heeft hij het bedrijf in 2004 volledig overgenomen. Hiermee is de opvolging binnen het bedrijf definitief geregeld. Vanzelfsprekend zal Gebuijs jr. er alles aan doen om De Plaete met goed ondernemerschap naar een grote toekomst te leiden.
Een greep uit onze

Onze projecten

  • p1020426a
  • p1000058klein
  • foto 1kleina
  • AA