dutch pioneer001
Dutch Pioneer
9 September 2014
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Verbreden rondvaartboot
9 September 2014

Dintel 2

dintel 22

Dintel 2

In maart 2005 is het Bunkerschip van de Firma V.d. Kolk te Dinteloord, bij de Plaete, aangemeerd en op de kant gezet voor het ondergaan van een complete verbouwing. De voormalige "Everingen" zal door de Werf worden omgebouwd en gerenoveerd tot een eersteklas Bunkerschip met de naam Dintel 2 en begin maart 2006 is de Firma v.d. Kolk voornemens het schip in de vaart te brengen.
De gehele nieuwe opbouw van de Dintel 2 is door Gebuijs sr. en jr. met behulp van een 3D tekenpakket nauwkeurig getekend, waarbij alle afzonderlijke onderdelen drie-dimensionaal ontworpen zijn, waarna de CNC machines in eigen werkplaats worden aangestuurd. Hierna worden alle constructies bewerkt en verwerkt door vakbekwaam personeel, die hierbij zeer zorgvuldig en precies te werk gaan.
Onderstaand een drietal foto's met de verschillende fasen van de verbouw. Zoals u kunt zien, heeft de Dintel 2 al een aardige gedaantewisseling ondergaan en zijn alle hydraulischeleidingen, hydraulische en elektrische apparatuur compleet vernieuwd.
De stuurhut van de Dintel 2 is recentelijk voorzien van glas en de timmerman, die reeds jarenlang werkzaam is in de scheepsbouw, zorgt voor de betimmering aan de binnenzijde van de stuurhut.