dintel 22
Dintel 2
9 September 2014
l bakker champion 2
Diverse winkeltrappen
14 September 2014

Verbreden rondvaartboot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verbreden rondvaartboot

De Plaete heeft weer een grote opdracht in de scheepsreparatie in de wacht gesleept. Eind december 2005 hebben wij het m.p.s "Adriana" van de Firma Marstrand te Yerseke op de kant gezet. Het schip wordt over de volle lengte verbreed. Het doel hiervan is een optimale stabiliteit te verkrijgen en bovendien zal het de capaciteit van het schip aanzienlijk vergroten.
Op de onderstaande foto kunt u zien, hoe de "Adriana" aan SB zijde 1 meter verbreed wordt en er een gangboord wordt gecreeerd, waardoor het schip ook makkelijker toegankelijk wordt. Aan BB zijde gaan we dezelfde constructie toepassen. U ziet, de "Adriana" krijgt hiermee al een zeer robuust uiterlijk.
Op de onderstaande foto kunt u zien hoe de constructie, welke overigens onder SI keur gebouwd wordt, eruit ziet aan de achterzijde van het schip. Het achterdek van de "Adriana" wordt vele vierkante meters groter, al met al een enorme verbetering.
Bij de Plaete wordt gestaag doorgewerkt (ondanks het slechte weer de afgelopen dagen) aan het project "Adriana" van de Firma Marstrand te Yerseke. Op onderstaande foto ziet u hoe de constructie aan het voorschip zorgvuldig en met uiterste precieze aangebracht is. De hiervoor gebruikte staalplaten worden, na ontwerp in de tekenkamer, door onze eigen CNC machines uitgesneden. Er wordt hiermee een vakkundig stukje werk afgeleverd, waar de Plaete met recht trots op kan zijn.
We zijn alweer bij de laatste fase aangekomen, wat betreft de verbouw van de "Adriana". Op de onderstaande foto's kunt u zien hoe de constructie rondom is afgewerkt en de naam "Adriana"op het schip is aangebracht, waarmee de puntjes op de i zijn gezet. Nu rest alleen nog het schip te voorzien van een 6 lagen coating, waarmee een optimale bescherming wordt verkregen van de aanbouw.